5 miljøvennlige måter å gjøre hjemmet koseligere på

blogg glutenfri sunn snacks økologisk vegetar
2020 og det nye tiåret er endelig her. Mange velger å starte det nye året med å pusse opp og/eller friske opp hjemmet. Det føles så godt å gjøre dette en gang i blant! Men det er også belastende for miljøet hvis man gjør det ofte (og vi i Norge er superglade i det!). I den forbindelse tenkte vi at det kan være fint å dele noen gode tips om hvordan du gjør hjemmet ditt koseligere uten at det resulterer i overforbruk og det går på bekostning av  miljøet. Det er mange bærekraftige måter å freshe opp hjemme på. Velg å være snill mot planeten vår neste gang du pusser opp og/eller frisker opp hjemme ved å følge disse tipsene! 1. Kjøp brukt/vintage Neste gang du vurderer å kjøpe en ny kommode til soverommet ditt, istedenfor å kjøpe nytt, kan du ta en tur gjennom din nærmeste bruktbutikk eller vintagebutikk, samt ta en kikk på nettet (for eksempel www.finn.no og andre vintage-butikker på nett) . Det å kjøpe second-hand møbler er en miljøvennlig måte å friske opp hjemme på uten at du unødvendig belaster miljøet. I tillegg er sannsynligheten stor for at du kan gjøre et kupp og oppdage unike kvalitetsvarer som du kan få kjøpt til en rimelig penge. Bra for både miljøet og lommeboka! 2. Kjøp grønne planter Det å kjøpe flere grønne planter er en enkel og stilig måte å gjøre hjemmet koseligere. Planter vil tilføre mer oksygen og fylle hjemmet ditt med frisk luft. Sørg for at du har minst en plante på hvert rom! Hvis du har en hage, kan du også plante mer når våren kommer, slik at de fargerike plantene tiltrekker seg flotte sommerfugler som frisker opp hagen! 3. Gi bort eller selg ting du ikke trenger Gi bort eller selg de tingene som du ikke har behov for lenger. Sjansen er stor for at noen andre vil ha nytte av dem og bli glad. Dessuten kan du til og med tjene penger på salget! Å gi bort eller selge de gamle tingene istedenfor å kaste er en miljøvennlig og etisk måte å bli kvitt ting du ikke lenger vil ha. 4. Kjøp bærekraftige ting Hvis du allikevel velger å kjøpe nye ting, sats på å kjøpe fra produsenter som er opptatt av bærekraft. Det kan være dyrere enn å kjøpe billige varer, men utgjør en forskjell for miljøet. Invester i solide, plastfrie møbler og interiørartikler av høy kvalitet og fra naturlige materialer som du kan bruke i mange år fremover. Unngå å kjøpe billige varer av lav kvalitet laget på et miljøbelastende og/eller uetisk vis. 6. Start smått Noen ganger er det ikke så mye som skal til for å gjøre hjemmet koseligere. Du trenger faktisk ikke å skaffe deg mange nye møbler og ting. Flytt rundt på noen møbler og planter, skift puter eller invester i bærekraftige interiørartikler.  Du trenger ikke å gå for en omfattende oppussing og ommøblering for å at hjemmet ditt skal bli flottere og triveligere. «Less is more» er prinsippet her. Har du andre tips? Del dem gjerne med oss! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Rull til toppen