For fire porsjoner trenger du:

4 dl kokte kikerter

1/2 gul løk

1 hvitløksfedd

1/2 dl hakket koriander

1 ts spisskummen

Saften av 1/2 sitron

Salt og hvit pepper

SLIK GJØR DU:

Bløtlegg kikerter i vann (1 dl kikerter per 3 dl vann) i 8 – 24 timer. Jo lengre bløtleggingstid desto kortere koketid. Deretter skyll kikerter i kald vann og kok dem opp i nytt vann (1 dl kikerter per 3 dl vann) under lokk i ca. 20 minutter til de blir myke.

Hvis de fortsatt er harde kok dem i 10 minutter til. Det kan av og til ta opp til ca. 60 minutter å koke kikerter ferdig. Koketiden kan variere avhengig av bløtleggingstid, lagringstid og typen panne du bruker. 1 dl tørre kikerter gir ca. 3 dl kokte.

Ha kokte kikerter, kuttet løk og hvitløk, koriander og spisskummen i foodprosessor, tilsett presset sitron og kjør til den er jevn, smak til med salt og pepper.

Form til boller og stek i olje i pannen.

Server med fersk salat, cocktailtomater i skiver, rødløk i strimler og Aivar relish.

God appetitt!