Sprø ovnsbakte påtetbåter – sunn snacks

Potetbåter

Sprø ovnsbakte potetbåter med fersk guacamole. Ovnsstekte potetbåter er perfekt som sunn snacks. Også perfekt som fredags- og helgekos for hele familien, samt et lettvint mellommåltid:)

Ingredienser for 2 porsjoner

  • 4 mellomstore gule poteter
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss mel (hvetemel eller annet glutenfritt mel)
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1/2 ts løkpulver
  • 1/2 ts salt (eller etter smak)

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 220 ° C. Vask, skrell og tørk potetene godt. Skjær potetene i båter (hver potet gir 8-10 båter) og putt dem i en bolle.  Dryss båtene med 2 ss olivenolje og rør om slik at alle potetene er dekket (spar 1 ss olivenolje til steking). Bland mel, paprikapulver, hvitløkspulver, løkpulver og salt i en liten bolle. Dryss kryddermiksen over potetbåtene og rør om slik at alle båtene blir dekket med kryddermiksen. Forbered oljet bakepapir med 1 ss olivenolje. Ordne potetbåtene på papiret slik at de ligger på siden med skinnet på. Ikke noe stress hvis noen båter velter!:) Stek i ovnen i 35-40 minutter fram til båtkantene og -sidene blir sprø og gylne.Ta båtene ut av ovnen og server med din favorittdipp (guacamole, ketchup, majones, hummus, aioli og lignende). Dryss gjerne litt ekstra salt over etter smak! ⠀

Oppskriften er hentet fra @plantbasedgala 

Disse lekre potetbåtene er perfekt som en bærekraftig og sunn snack, kveldskos eller et mellommåltid. På vår blogg finner du oppskrifter på sunn, vegetar, vegansk og glutenfri mat. Lettvint og bærekraftig! 

Ovnsstekte potetbåter er perfekt som sunn snacks.

DiggBox leverer bærekraftige og smakfulle produkter – vi gjør det lettere å leve sunnere og grønnere. Vi tilbyr helsekost, abonnement, snacks, gavebokser og mye mer.

Vi i DiggBox er lidenskapelig opptatt av bærekraft, ren livsstil og sunt kosthold. Våre spennende og velsmakende produkter gjør det enkelt å velge bærekraftig og sunt i en travel hverdag, uten at det går på bekostning av smak. Vår misjon er å gjøre bærekraftig kosthold enklere og mer spennende ved å tilby produkter av høy kvalitet som smaker deilig. Spesielt brenner vi for å gjøre det enkelt for dem som har ulike former for matintoleranser og allergier, samt følger et bestemt kosthold, for eksempel plantebasert. Våre produkter kan nytes med god samvittighet og gir en fantastisk smaksopplevelse.

Handlekurv
Skroll til toppen
Rull til toppen